Om Ulsted Kirke

Der var oprindelig 2 klokker til kirken, men i 1529 måtte man aflevere den ene til kong Frederik den 1. Han skulle bruge den til at støbe kanoner og kugler af. Den gamle klokke er fra 1478 og den nye klokke er fra 1937. Timeringningen foregår mekanisk. Ringning ved kirkelige handlinger foregik indtil for får år siden med håndkraft. I dag er det dog blevet automatiseret.

Kirkerummet er enkelt med hvidkalkede vægge og fladt loft med de gamle egetræsbjælker fritlagt. Gulvet i midtergangen er af gule ottekantede og røde firkantede teglsten. Alle håndlavet i 1890’erne på et lille lokalt teglværk udenfor Ulsted. Korbuen er fra den ældste kirkes tid og lavet af granit. Med øjet kan man se at kragestenene ikke sidder lige højt – en forskel på 10 cm. Byggesjusk eller gjort med vilje? Ja, det får vi aldrig at vide.

Kirken er åben for besøgende og andagtssøgende i dagtimerne fra morgen- til aftenringning. Der er af menighedsrådet udgivet en bog om kirken forfattet af Peder Høgh. Bogen kan hentes i våbenhuset, og er gratis.

• Ulsted Kirke
  • Houvej 196, Ulsted